Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J69a98n 16H87l14e80d86í76k

3. 4. 2016 23:10

mezitím se český lid klaněl Gottwaldovi, Stalinovi, Husákovi, Jiráskovi, který skutečnost nabarvil na rudo a jeho lži se staly maturitními otázkami a pro získání povinného odznaku Julia Fučíka-- také povinnou četbou.- Karel IV. měl holt štěstí, že jeho příběh má moc dlouhé vousy a že v jeho době neexistovaly partaje, které by ho z gruntu prokádrovaly. A hodnocení posledních Habsburgů přebil příběh vyčúraného vojenského zběha Švejka. Národ čs má smysl a obdiv pro chiméru Zimmermanna, pro realitu je ztratil v květnu 1945.

0 0
možnosti
JL

Bacha vždycky na zobecňování, český lid se klaněl - samozřejmě se klaněl jen někdo a vsadím se, že menšina, vždycky se najde nějaká menšina, která se něčemu potřebu klanět, ať už je to Stalin, Lenin, Hitler nebo Zeman. Ale vždycky existují inteligentní lidi, kteří vnímají realitu.

0 0
možnosti
PH

Ve středověku byla dvojí národnost rodičů vysokých šlechticů zcela obvyklá.

1 0
možnosti
MB

No, a největším Němcem se málem stal Rakušák přezdívaný "český kaprál";-)

1 0
možnosti
KK

Máte to popletený. Největší Čech Jára Cimrman byl Čech jako poleno. :-/

1 0
možnosti
RS

Historie Habsburgu je zajimava. Prisli do Svycarska z Elsaska kde byli sedlaci nebo nizka slechta. Hrad Habsburg neni v dbrem stavu, ale je tam dobra hospoda. Soustredili se spise na zamek Kyburg u Wintheturu. Tam byly za valky schovane jejich korunovacni klenoty.Habsburgove delali ve Svycarsku neplechu, podporovali katoliky proti protestantum, vedli nejake ty valky. A tak dostali poradne u Morgarten na frak. Rikalo se, ze Habsburgove se boji nevice moru a obcanu kantonu Appenzell. A tak se vystehovali do Rakouska. Takze oni ti Habsburgove nejsou tak rakousti, jak by si jeden myslel.

1 0
možnosti
VB

Morava jako folklorní provincie? A co Velkomoravská říše? Také nic to neříká pisateli článku?

1 0
možnosti
JH

J32a21n 77H69a32v16r57d49a

3. 4. 2016 19:14

Pochopila jste to mdle. Myšleno autorem poněkud v jiných souvislostech.

6 0
možnosti
JF

Neznalost pana Matušku neomlouvá. Největší Čech - o něm byla napsána kniha. Pravda je však jedna zapomenul na génia národa Československého Járu Cimermana.

1 0
možnosti
Foto

Libi se mi, když Čech z Čech, kery vyjede na Moravu raz za rok do sklepa a ve Slezsku nikdy nebyl, označuje nadutě lidi z Moravy a Slezska za folkloristycke sdruženi. A mimochodem, Karel IV ani Franta nebyli Němci.

18 0
možnosti
MV

M43i70l65a45n 43V21i77k

3. 4. 2016 16:15

On ten blábol je ještě tady ??

4 1
možnosti
DK

"Měli bychom na svoji rakouskou tradici navázat mnohem více."

Mnohem více bychom se měli držet své české identity.

6 0
možnosti
Foto

Ano a česká identita je rakouská.

3 8
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.