Ladislav Matuška

V letadle do Ciny se dnesni krize vyresi

9. 05. 2017 10:36:58
Pokud se Zemanovy cesty do Ciny zucastni vsechny strany dnesni hry, bude po jeho navratu krize vyresena a cast CEZu normalne a v klidu prodana.

Nekteri byznysmeni rozehrali v Ceske republlice zajimavou zakulisni hru, ve ktere jde o vladu nad zbytkem statnich podilu v nekterych firmach. Ano predevsim jde o CEZ a souvisejici aktiva. Tech hracu je vic.

Je to urcite Martin Roman a jeho pratele, ktery si dlouhodobe platil ODS a CSSD a diky svemu pusobeni v Plzni ma dobre kontakty na tamni hrace. Z Plzne krome neho pochazi vlivny Sobotkuv pravnik Pokorny a take soucasny ministr vnitra Chovanec. V Plzni zacala mimo jine i kariera znameho komentatora Mitrofanova z deniku Pravo.

Velky zajem o CEZ maji take slovensti podnikatele ze skupin J&T, ktera spolupracuje s Danielem Kretinskym a jeho EPH a ma zrejme blizko i k Petrovi Kellnerovi, ktery je povazovan za nejbohatsiho Cecha. Tato skupina medialne pouziva predevsim obe velke komercni televize a bulvarni denik Blesk. Tato skupina podporuje Zemana a snazi se nebyt s Babisem v konfliktu.

Zejmena o uhelnou cast CEZu (Severoceske doly) ma zajem skupina soustredena kolem Pavla Tykace. I on ma jiste vazby na Plzen (Plzenska banka blahe pameti) ale zrejme i na Sisaka s Pitrem. Verejne projevil zajem o Elektrarnu Pocerady a zrejme velmi dobre spolupracuje s Bakalovym medialnim imperiem, protoze HN i Respekt jsou mu v podstate nakolneny.

Neni vylouceny zajem slovenske skupiny Penta, kterou v CR zastupuje predevsim Marek Dospiva a tato skupina se nejspis kamaradi s majitelem Trineckych zelezaren, Tvrdikem a jeho “Cinany” a panem Profikreditem. Medialne spolupracuji se Soukupovym Barrandovem a Tydnem.

Poslednim hracem je Babis a jeho Agrofert.

Suma sumarum mi vychazi, ze za utokem na Babise a potazmo Zemana stoji momentalni koalice byznysmenu, ktere spojuje Plzen.

Ale treba se pletu.

Autor: Ladislav Matuška | karma: 21.79 | přečteno: 726 ×
Poslední články autora