Ladislav Matuška

Nic se neděje

28. 10. 2016 11:19:42
Státní svátek je důvod k zamyšlení a k rekapitulaci. A pokud je důvod, je dobré se i smát. Vždyť je co slavit. Nebo ne?

Protože si mnozí obyvatelé českých zemí dnes nebudou moci nakoupit a nebo případně vyrazit na krásný rodinný výlet do nějakého nákupního centra a od příšerné smrti hladem či nedostatkem éček je zachrání pouze vietnamští večerkáři, je dobré si připomenout, že Česká republika má dnes státní svátek.

Je příjemné mít prodloužený víkend a těšit se spolu s dětmi či vnoučaty z jejich podzimních prázdnin a nebo vyrazit o týden dřív uctít památku těch blízkých, kteří už nejsou na tomto světě. Vepřové halál maso s ortodoxními knedlíky a obřezaným košer zelím a k tomu nepasterizované pivo z místního mikropivovaru EU maniakům navzdory. Pokud je po ruce plná taška Evy a Vaška, kazeta s Visacím Zámkem a nebo kytara a cancák, můžeme si spolu zazpívat. Klidně i Kaťušu a nebo Skal a stepí.

Svátky jsou o příjemných věcech a radostech. A všechno tohle funguje i bez politiky respektive politikaření, které nám šašci na hradech i v podhradí servírují prostřednictvím jiných šašků v televizích a novinách, které čtou dnes většinou pouze jejich autoři sami a pár jejich příbuzných.

Mě život baví a přestože jsem mimo Českou republiku přeji všem normálním lidem včetně prezidenta této krásné země hezký státní svátek, hodně úsměvů a na zdraví!

Autor: Ladislav Matuška | karma: 19.24 | přečteno: 334 ×
Poslední články autora