Členství v Evropské unii se vyplatí!

Ode dneška se neplatí skoro žádné roamingové poplatky. Za celou dobu existence Evropské unie je to už třetí úspěch tohoto projektu. A to se vyplatí.

Volný pohyb osob a zboží po skoro celé Evropě (takzvaný Schengen), možnost v pohodě a beztrestně umývat nádobí skoro kdekoliv v Evropě a teď roaming bez poplatku. To jsou všechny tři výdobytky projektu zvaného Evropská unie.

Původně to mělo být jako obrana proti dvojité špatné zkušenosti s Německem v minulém století. Evropská unie vznikla jako spolek na ochranu míru a bezpečnosti Evropanů. Tato role ziskem Nobelovy ceny míru skončila. V současnosti se celá obrana zredukovala na posílání kondolencí a nasvěcování Eiffelovky a Brandenburské brány střídavě v barvách vlajek různých Evropských zemí.

Kromě těch tří výše uvedených úspěchů se celá Evropská unie zabývá organizací summitů, konferencí a jiných veselých dýchánků. V mezidobí poletuje Evropou hejno eurokomisařů a europoslanců, kteří tu a tam cosi pronesou a potom se zase vrátí do svého hnízda v Bruselu, Lucemburku nebo Štrasburku. A kromě toho ještě funguje byznys cestovního ruchu, kdy se příchozím turistům v Evropě natolik líbí, že se tu chtějí usadit. 

Jednotlivé země přispívají do rozpočtu Evropské unie a z něho se následně poměrně složitým systémem financuje činnost stavebních firem v různých Evropských regionech.

Členství v Evropské unii se prostě vyplatí. Ale pouze obyvatelům byrokratických hnízd v metropolích Evropské unie, příchozím turistům a těm několika stavebním firmám. Nikomu jinému.

Autor: Ladislav Matuška | čtvrtek 15.6.2017 12:02 | karma článku: 38,40 | přečteno: 1590x