Vzestup nacismu v Evropě

14. 06. 2017 10:20:25
Hybatelem rostoucího antisemitismu v Evropě je kromě extrémních islamistů především evropská levice. Spojuje je obdiv k terorismu, nenávist k Židům a obhajování nebo alespoň zpochybňování holocaustu a souvisejících zločinů.

Německo francouzská televize Arte vyprodukovala a natočila dokument o růstu antisemitismu v Evropě. Dokument zatím neodvysílali s odkazem na fakt, že je potřeba věci v něm obsažené prověřit. V Německu to vedlo k diskusi na téma cenzury a tabu prolomil až včera bulvární (sic) deník Bild, který dokument zveřejnil.

Co se čtenář a potažmo divák (dokument byl zveřejněn na youtube) dozvěděl? Že Evropská unie zcela nekriticky podporuje úsilí, které chce zničit stát Izrael. Stačí jí k tomu málo. Prezident palestinské samosprávy Mahmúd Abbás vystoupí v Evropském parlamentu a během projevu pronese několik polopravd a lží a na jejich základě EU zafinancuje například výstavbu Mauzolea Jásira Arafata.

Když pravicoví extremisté pořádají demonstraci v Berlíně, vystoupí na ní představitel Palestiny, který se netají svojí nenávisti k Izraeli a sklidí potlesk. Na jakémkoliv levicovém shromáždění se adorují ti, kteří v rámci národně-osvobozeneckého boje semtam zavraždí pár Židů. Potom se v anketě od účastníků dozvídáme, že Protokoly Sionských mudrců (prokazatelné falzum) je fajn kniha a že je v ní bravurně popsáno to, co se dnes děje. A prý i s tím holocaustem se to přehání.

V Německu i ve Francii jsou běžně děti navštěvující židovské školy vystavovány posměchu, urážkám a někdy i fyzickým útokům (ve Francii dokonce s fatálními následky). V médiích, které autorsky ovládají především levicoví intelektuálové (někteří si říkají liberálové) se o některých souvislostech pomlčí. Věděli jste například to, že majitel pařížského klubu Bataclan byl dlouho šikanován a těsně před krvavým atentátem se vystěhoval do Izraele?

A jak se projevuje antisemitismus tak, aby to nebylo prvoplánově protižidovské? Používají se zástupné pojmy. Izraelský imperialismus, bankéři z východního Středomoří apod.

Největší zastání má antisemitismus na obou extrémních stranách politického spektra, přičemž díky tradici a historii je ta sympatie větší na straně levice. A to tak, že je respektována i u představitelů takzvané moderní či umírněně levice jako je Martin Schulz v Německu nebo Jeremy Corbyn v Británii. A ani to není překvapivé. Vždyť přeci nacismus byl národním socialismem.

A tento model se vrací. Vůdcovský princip, podpora velkokapitálu (dnes globálního kapitálu), populistické oslovování širokých mas a antisemitismus. Evropská unie je v současnosti bohužel nástrojem těchto sil. A na místě je tedy otázka. Je to vůbec možné reformovat?

Autor: Ladislav Matuška | středa 14.6.2017 10:20 | karma článku: 33.66 | přečteno: 1230x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 3044 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.84 | Přečteno: 344 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 790 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
Počet článků 885 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1697

Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...