Člověk v plísni 2.0

Víte jak se říká tomu, když chudí lidé z bohatých zemí mezi sebou vyberou své poslední peníze a pošlou je do chudých zemí, aby pomohli tamním bohatým lidem? Solidarita organizovaná neziskovým sektorem.

Můžete například přispět na kozu. Ta sice vyřeší okamžitou situaci a dodá chudé rodině kdesi v Tramtárii 2 deci mléka denně, ale perspektivně pomůže té samé rodině k větší chudobě. Koza je totiž poměrně blbé zvíře a sežere všechnu trávu okolo včetně kořenů tak, že po jejím pravidelném stravovacím a vylučovacím procesu, se po pár týdnech bude všude kolem místo trávy rozprostírat poušť a hovna.

Můžete například přispět na osmistoučtyřicátoupátou akční skupinu a projekt, které definitivně vyřeší problém začlenění znevýhodněného etnika do společnosti. Peníze se prožerou, utratí a připraví se v klidu projekt osmsetčtyřicetšest.

Můžete přispět na sběr obnošeného šatstva a lůžkovin, které se dovezou a následně prodají obchodníkům v Syrii, Afghánistánu nebo na východě Ukrajiny. Shodou okolností, se české bundy a tepláky budou používat převážně mezi prodemokratickými příznivci různých teroristických skupin jako například Daesh (Islámský stát) a Al Kájda.

Můžete přispět na kampaň na cokoliv. Z takových peněz se bude mimo jiné platit kampaň za zvolení Hillary Clintonové prezidentkou USA, Francie, Japonska, Filipín a kdovíčehoještě. Z takových peněz budou žít časopisy, které kromě těch, co do nich píšou, nikdo nečte a nekupuje a semtam se otevře nějaká moc hezká výstava v nějaké pěkné galerii.

Přispět na neziskové organizace se prostě vyplatí. Několika lidem v pozadí.

Autor: Ladislav Matuška | neděle 15.1.2017 17:29 | karma článku: 40,44 | přečteno: 1920x