Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropský vlastenecký podzim a polemika s naprosto bláznivými blogery a diskutéry

Lidé nejsou znechucení a už vůbec unavení. A nikdo neztrácí žádný národ. Žádná revoluce neprobíhá a OSN znovu nachází svou roli i díky lidem jako je Angela Merkel a Zaíd Ra'ad Zaíd al-Husajn.

Jeden bloger, vystupující pod jménem (či pseudonymem) Patrik Juda vymyslel text, který publikoval ctihodný server Idnes.cz 7.9.2016 v 10:20 a já jsem se rozhodl napsat jemnou polemiku s tímto literárním dílkem.

Je pravda, že Strana pro svobodu, která má svůj program postavený na vyvolávání strachu a xenofobii v různých podobách patří stabilně v průzkumech veřejného mínění k nejsilnějším subjektům v Nizozemí. Zároveň je však nutné dodat, že její koaliční potenciál je nulový a vzhledem k tomu, že cca. 20-25 procent k sestavení vlády nestačí, nehrozí, že by se tato organizace někdy podílela na vládnutí v této zemi. A v tomto smyslu a se značnou rezervou je nutné brát jakýkoliv mediální výrok Geerta Wilderse. Jedná se o úsměvný politický folklór, který pobaví ale nezarmoutí a podobné exempláře nalezneme skoro ve všech zemích světa.

Vysoký komisař OSN pro lidská práva velmi správně pojmenoval největší problémy dnešního světa excelentní větou: "To, co má Wilders společného s Trumpem, Orbánem, Zemanem, Hoferem, Le Penovou, Farageem, tak to má také společného s Islámským státem” Jedná se, stejně jako v případě některých blogerů, diskutérů a protřelých blogerů, kteří si hrají na politiky, členy střeleckého klubu, velbloudí žokeje či prosté pobíječe much o lži, polopravdy, manipulace a především nesmyslné vyvolávání strachu.

Ostatní citáty Geerta Wilderse uvedené v textu, se kterým polemizuji, nestojí za komentář. Snad jen drobná poznámka k tomu, že jsem si nevšiml toho, že by prezident USA Angelu Merkelovou někdy někde “velebý”.

Obyčejní lidé pochopili, že se skutečně nic neděje a výroky Geerta WIlderse ignorují a nebo se nad nimi dobře baví. Naprostou většinu Evropanů a Američanů zajímá jídelní lístek, televizní program, fakt, zda jejich partnera či partnerku nebolí hlava a sportovní výsledky. Jakási imaginární národní suverenita a podobné nesmysly jsou jim ukradené.

Evropou se sice valí volby ale jde o nich o hledání talentů, superstár a mladých lidí s krásným hlasem. Podstatné je také zda ordinace bude i nadále v růžové zahradě a nebo se odstěhuje za doktorem Martinem někam na venkov.

Věty z kampaně Donalda Trumpa zlidověly a vzhledem k tomu, že chápu kandidaturu tohoto úspěšného podnikatele na amerického prezidenta jako moderní školu marketingu, není vyloučené, že si američtí voliči skutečně tento jogurt vyberou. Zároveň jsem přesvědčený o tom, že realita budoucího prezidenta Trumpa bude jiná a mnohem normálnější než jeho bláznivá kampaň. Bude o obyčejné americké rodině s obyčejným domem, psem, auty a televizí plné dobré zábavy. Nějaké kecy o politice zůstanou na těch televizních programech, které sleduje jenom ten divnej soused, co nemá žádného psa ani ženu.

Díky skutečnosti, že se naprostá většina lidí v Evropé a i v České republice má mnohem lépe než kdykoliv předtím je nejspíš nesprávné označovat levicový a liberální systém reprezentovaný velmi často pravicovým stranami jako hrůzný a nefunkční. Volby v jedné spolkové zemi, jejíž vliv na celoněmeckou politiku je na úrovni dění v Karlovarském kraji ve vztahu k celé ČR jsou sice zajímavým ukazatelem, ale celkový trend nijak nehroutí a ukazuje se, že politika Angely Merkelové je stále celospolečensky nejpřijatelnější pro většinu Němců.

EU je skvělá myšlenka, která do značné míry brání k vzniku totalit na úrovni národních států a jako taková pomáhá k větší svobodě všem Evropanům. A proto i já věřím tomu, že jednou zase začnou blogeři psát a diskutéři diskutovat o zásadních věcech jako je například houbařská sezóna.

A proto na závěr kladu zásadní otázku Evropského vlasteneckého podzimu. Rostou?

Autor: Ladislav Matuška | středa 7.9.2016 11:36 | karma článku: 21,38 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Ladislav Matuška

Největší problémy dnešního světa mají kořeny v Islámu

Celý svět je víceméně ve válce. Není to viditelná válka konvenčních zbraní, ale obě strany konfliktu jsou zřejmé. Síly středověku se snaží porazit síly současnosti a ovládnout budoucnost.

15.8.2017 v 10:32 | Karma: 37,45 | Přečteno: 1648x | Diskuse| Politika

Ladislav Matuška

Jsme připraveni na miliony nových euroafričanů?

Do Itálie a následně dále do Evropy připlouvá za pomoci neziskových organizací typu Lékaři bez hranic a Jugend rettet tisíce nelegálních imigrantů. Tito lidé nejsou oběti války, nejsou chudí a nejsou vůbec v tísni.

8.8.2017 v 16:39 | Karma: 43,39 | Přečteno: 2854x | Diskuse| Politika

Ladislav Matuška

V Číně zemřel člověk

Je smutné, když zemře někdo známý a blízký. A když zemře někdo vzdálený, dá se jeho skon vždy nějak využít. A tak to bylo a je i v případě úmrtí čínského nositele Nobelovy ceny míru minulý týden.

16.7.2017 v 9:31 | Karma: 25,57 | Přečteno: 903x | Diskuse| Společnost

Ladislav Matuška

Kdo nesmrdí, není Čech?

Každé ráno. Na každém rohu v jakémkoliv městě v Česku je v okruhu minimálně jeden smrdící člověk. Celoročně. Tohle je fenomén.

11.7.2017 v 14:48 | Karma: 26,99 | Přečteno: 1647x | Diskuse| Společnost

Ladislav Matuška

Je to válka náboženská?

Dnes v noci v Londýně, nejbezpečnějším městě světa podle tamního starosty, zase vraždil zuřivý automobil. Svět jak jsme ho znali, je ve válce. Je potřeba si to přiznat.

19.6.2017 v 10:07 | Karma: 33,32 | Přečteno: 1248x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.